Tangled Yoke Cardigan valmistui, mutta voi harmistuksien harmistus, venyi kastelun jälkeen. Vaikka koetin asetella sen mahdollisimman muotoonsa tasolle. Lankana oli Dropsin Silke-Tweed. Liotin neuletta pariin otteeseen kuumassa vedessä ja kutistumista tapahtuikin, mutta ei tarpeeksi. Tekohengitystä siis kaipaa, katsotaan vain miten. Purkamaan ei joka tapauksessa haluttaisi ruveta. Mallille oli myös niin paljon odotuksia, että hieman pettymystä kieltämättä pukkaa. Tein napitkin nimenomaan tätä neuletta ajatellen Fimo-askartelumassasta. Se olikin uusi kokemus ja jatkoa varmasti seuraa.

Mutta, opimma tästä ainakin sen, että tuontyyppisiä lankoja voisi kostuttaa jo ennen neulomista, ettei tule yllätyksiä…

Sillä aikaa kun haudon Tangled Yokelle murhasuunnitelmaa, valmistuu muutakin. Nämä onneksi toimivat hyvänä terapiana.

Pitkään olen katsellut mitä hienompia isoäidinneliöistä tehtyjä vilttejä pitkin blogistaniaa. Riemunkirjava väritys ei itseä jotenkin miellytä (vaikka langanjämiä tähän hyvin kuluisikin), joten silmään pisti heti positiivisena tämä Lion Brand Yarnin malli. Ohjeen saa ladattua ilmaiseksi, mutta sivusto vaatii rekisteröitymisen. Vaikka mallikerta ei toki mikään hankala olekaan, jos vain isoäidinneliöt luonnistuvat…

Lankana on alelaarista löytynyt 7 veljestä, joka on lähes saman paksuista kuin ohjeen lankakin. Väritkin ovat muuten samat, paitsi vihertävän tilalle laitan violettia. Näitä on mukava virkkailla silloin tällöin välihommina, jos ei ole muuta neulottavaa.

Muuta tekemistä kuitenkin on ja tämä
etenee joutuisasti. Jo reilusti yli vuosi takaperin tuli luvattua miehelle tehdä armeija-mallinen villapaita. Mitat ovat odotelleet lankojen (7 veikka) kera käsityökopassa jo kauan, mutta nyt sain vihdoin aikaiseksi aloittaa. Aika vähän olen mitään ilman ohjetta tehnyt, mutta tämä tuntui tarpeeksi simppeliltä aloitukseksi. Mallikerta on perusjoustinta, 2o 2 n. Ihanteellinen siis tv-neuleeksi. Neuleen saajakin on vieressä, niin on helppo tarvittaessa kokeilla ja mittailla.

Toivottavasti vain kädet kestää, en jotenkin osaa neuloessa rentouttaa käsiä ja tasainen mallikerta saa kädet jäykistymään entistä enemmän. Kevättä kohden kuitenkin porskutellaan, joten eiköhän lämpimämpi sää ja lisääntyvä valo saa sekä kädet että mielen virkeiksi!

6 kommenttia on Murheenkryyni nimeltään Tangled Yoke Cardigan

 1. Tess sanoo:

  Onpa kyllä harmittava juttu tuo neuletakin venyminen :( Pystyisiköhän sitä kutistamaan kuivausrummussa pyörittämällä? Se vain taitaa olla melko riskialtis kokeilu, kun neule saattaa olla sen jälkeen käyttökelvoton.

  Mulla on itselle ikuisuusprojektina päiväpeiton tekeminen isoäidinneliöistä. En ole niitä virkkaillut pitkään aikaan, joten voisi kai jossakin välissä taas tehdä muutaman.

 2. Marjo sanoo:

  No höh, sano sille yokelle, että nyt kyllä…! Miekin oon odottanu sen valmistumista! :D Tai sit etsit jonkun vähän itseäs suuremman immeisen ja teet sen tosi iloiseksi.

  Miekin aina haaveilen noista peitoista. Vaikka joskus saisinkin palat virkatuksi (mitä kyllä epäilen), niin kuka ihme sen kasais?

  Tultiin äsken Leviltä. Mittariin tuli lähes 1800 km ja siinä ehti päivänvalon aikaan tekemään kahdet lapaset ja pipon! Itse kohteessa en silmukoiden luomista lukuun ottamatta koskenut puikkoihin…

 3. Marjo sanoo:

  Unohdin perjantaina kysyä, että mikäs tämän tangled yoken kohtalo oikein oli?

 4. Jaana sanoo:

  Pitää varmaan yrittää sitä vähän kaventaa, jos vain onnistun sen tekemään siististi. Mitattu on jo, nuppineulat on paikoillaan, sitten vain odotellaan inspiraatiota :)

 5. […] Coffee tunic valmistui nopeasti ja tarpeeseen. Tarpeeseen saada taas neule onnistumaan onnettoman Tangled Yoke Cardiganin jälkeen ja tarpeeseen tunika-mallisesta neuleesta. Noudatin ohjetta aika lailla täsmällisesti ja […]

 6. […] pelastamisyrityksistä huolimatta asia on nyt myönnettävä. Tangled Yoke Cardigan ei ollut enää […]

Vastaa