Miehen armeijan tyylinen neule on ollut puikoilla jo todella kauan, vaikka toki lupailinkin sen valmistuvan jo viime talveksi… Nyt itse neule on vihdoin valmis, mutta ongelmaksi ovat muotoutuneet kyynär- ja olkapaikat. Olen kiertänyt kangaskauppoja ja etsinyt sopivaa metsänvihreää jäykähköä kangasta tarkoitukseen, mutta mitään ei löydy. On vain liian ohkaisia, väärän värisiä tai väärän laatuisia kankaita. Mutta metsästys jatkuu yhä. Jos ei kangasta löydy, täytynee ruveta kaivelemaan kirppareita sopivan tuhottavan vaatekappaleen toivossa. Käyttöön villapaita onneksi on päätynyt jo ilman paikkojakin.

Neuleen tein ottamalla mitat meillä käväiseestä alkuperäisestä intin villapaidasta, mutta 7-veikkaan en lankana ollut täysin tyytyväinen. Ohuempi Nalle olisi sopinut tähän paljon paremmin. Tästä versiosta tuli siis kohtalaisen löysä ja paksu esikuvaansa verrattuna, mutta vielähän sitä on mahdollista muotoilla.

Pyrin kirjoittamaan army-villapaidan ohjeen puhtaaksi piakkoin ja julkaisemaan täälläkin, mikäli joku sitä haluaa hyödyntää. Parannusehdotuksetkin otetaan vastaan!

7 kommenttia on Army-villapaita

 1. Marjo kirjoitti:

  Jesh, nytkös sitä sai ostaa uutta lankaa? :D
  Hyvähän tuo on ilman niitä paikkojakin, mutta kai ne kuuluu lookkiin…

 2. Kata kirjoitti:

  Täydellinen villapaita sanoo mies. Ehdottomasti tulisi siis ohje käyttöön mikäli sellaisen vain suinkin saat julkaistua! Ravelrystäkin yritin vastaavan tyyppistä neuletta hakea, mutta en ainakaan toistaiseksi löytänyt sopivaa.

 3. eikku kirjoitti:

  Tällaisen villapaidan voisin neuloa, kun vaan ohje piakkoin tänne ilmestyy :) Tosin mies haluaisi tällaisen paidan vähän pidemmällä kauluksella, jotta sen voisi myös kääntää.

 4. […] sain julkaisuvalmiiksi ohjeen Army-neuleesta. Sen saa ladattua viereisen kuvan linkistä pdf-tiedostona. Tässä ohjeversiossa ei ole huomioitu […]

 5. Arja kirjoitti:

  Hei! Olen tekemässä ohjeellasi tätä Army-paitaa. Teen eri koon ja haluaisin tietää miehesi rinnanympäryksen että voisin muuntaa ohjeen haluamalleni rinnanympärykselle, tarvitsisin siis suhdeluvun :D

 6. Jaana kirjoitti:

  Hei Arja! Mieheni rinnanympärys on n. 100 cm. Toivottavasti saat villapaidan toteutettua :) Laittaisitko sitten tännekin viestiä, kun saat neuleen valmiiksi? Mielenkiinnolla odotan, kuinka ohje toimii. Aurinkoista kevättä!

 7. Toinen Jaana kirjoitti:

  Hei! Ihana, kun löysin Army-villiksesi ohjeen. Yritän saada toivepaitaa pojalleni, mutta olen ihan noviisi neulomisessa ja joudun jatkuvasti hukkateille, kun en ymmärrä neuleohjeita. Toivoisin, että voisin kehittyä :)

  Nyt yritän saada hihoja aikaiseksi. En kuitenkaan ymmärrä, mitä tarkoitat, kun sanot ohjeessa ”Kun hihan korkeus on 10 cm, aloita lisäykset. Lisää joka 6. kerros molemmin puolin 1 x 16 silmukkaa. Työssä on nyt 92 silmukkaa.” Mihin lisään joka kuudes kerros 16 silmukka? Montako kertaa? Kun työssä on nyt 60 silmukkaa, tuo 92 s täyttyy, kun lisään ne 16 s molemmin puolin hihaa kertaalleen. Minä en vaan ymmärrä… Voisitko autta?

Vastaa