Liian lyhyt kesä on vilahtanut niin nopeasti, että blogi on väistämättä jäänyt unholaan.

Pajupirtin Kaisa polkaisi kesäkuussa käyntiin kesähaasteen, jossa oli tarkoitus tehdä luonnonmateriaaleista kaikkea kivaa. Haaste kestää elokuun loppuun, hyvissä ajoinhan tässä ollaan…

Kesämökin ulkovessa sai uuden sinisen sisävärin ja siinä samalla teki mieli lisätä jotain kivaa seinillekin. Pitkään marinoitunut ristipistotyö sopi tänne kuin nenä päähän. Valmiin työn kanssa sitten kiertelin mökin nurkkia ja varastoja, että mistäs sopivat kehykset taikoisi. Puuliiterin nurkassa oli pino sytykkeeksi tuotuja tuohilevyjä ja johan välähti!

Leikkasin siis vain työn kokoisen aukon tuoheen ja nakuttelin kehyksen työhön ja samalla seinäänkin kiinni. Ulkohuussin tunnelmaan tuli juuri sopivat raamit.

Pellavasta ompelin vielä vessapaperitelineen ja siihenkin tuosta samaisesta tuohesta kieputin ripustusrinkulan. Eli kastelin tuohenpätkän, laitoin rullalle ja jätin kuivumaan.

Ja tässä vielä kuva koko uudistuneesta huussista. Huomatkaa muuten takaseinällä oleva taulu (kuva aukeaa klikkaamalla suuremmaksi). Se on miehen mummin aarteita aikojen takaa ja omaa sitä nostalgiaa, jota ei ihan joka paikasta löydy.

Vaikka kesästä tykkäänkin, on tätä syksyäkin jo odotettu. Alkaa aika jolloin illat pimenee, kynttilöitä saa polttaa ilman oudoksuvia katseita ja neuleet kelpaa taas vaatetukseksi. Tykkään. Selvä syksyn merkki on myös se, että neulekerhot alkavat jälleen. Sinne suunta siis huomenna…

2 kommenttia on Tuohi taipuu

  1. Kiitos Jaana haastetyöstäsi. Lisäsin sen äänestykseen mukaan.

    Kaunista syksyä Sinulle.
    Kaisa

  2. Marjo sanoo:

    Pähhee huussi! ;) Tosi hyvä idea yhdistää tuo tuohi kehykseen, käy kuin nakki silmään.

Vastaa