Ajatus Starsky-neuletakkiin lähti ensimmäisen kerran jo vuosia sitten. Aina on ollut tarvetta rennolle monikäyttöiselle neuletakille ja pitkään tuo nimenomainen ohje on tekolistalla ollutkin. Viimekeväisestä Dropsin alesta tarttui sitten mukaan neuletakin verran luonnonvalkoista Alaska-lankaa, joka olikin Starskyn ohjeeseen juuri passeli ilman minkäänlaisia muunnoksia.

Ohje: Starsky (Knitty), koko S
Puikot: 6 mm
Lanka: Drops Alaska

Pituutta tein vähän ohjeessa neuvottua enemmän, että selkä pysyy varmasti lämpimänä. Muutoin tein ohjeen mukaan

Alaska on perin löyhäkierteistä lankaa, joten kuviosta näytti neuloessa väkisinkin tulevan vähän muhkurainen. Kastelu ja muotoonkuivatus kuitenkin auttoivat kummasti ja neuletakki miellyttää nyt ihan mukavasti omaakin silmää. Lankakin piti kastelun jälkeen hyvin muotonsa eikä virunut tai venynyt puoleen eikä toiseen. Hyvä ja lämmin takki ja käytössäkin testattu toimivaksi.

Sit tuli kuvattavalle kylymä! Ei tässä neuleessa nyt kuitenkaan -15 asteen pakkasessa tarkene…

4 kommenttia on Starsky

 1. Marjo sanoo:

  Jee, siitä tuli hieno! Pituuden lisäys kannatti, olis itsekin pitäny aikanaan tajuta, mut kun oli eka neulottu isompi juttu, niin ei hirveesti osannut säätää…

 2. Tess sanoo:

  Hieno neuletakki! Mulla syntyi hetkessä uudelleen vuosien takainen halu neuloa tuo neule.

 3. hillanen sanoo:

  Hyvännäköinen neule. :)

 4. affen sanoo:

  Kaunis Starsky! Mullakin tää on roikkunut to do -listalla siitä saakka kun eka kerran ohjeen näin, mutta ainakaan vielä en ole edes lankoja saanut hankittua.

Vastaa