Vielä on yksi joululahja esittelemättä eli kummipojalle tehty Jussi-paita. Olen tehnyt vuosien varrella useammankin salmiakkikuvioisen paidan ynnä muuta härpäkettä Jussi-kuvioilla, joten malli alkoi olla jokseenkin tuttu.

Muutama vuosi oli väliä ja nyt jaksoikin taas perehtyä uuteen Jussi-paitaan. Viimeksi kun tein kummipojalle Jussi-paidan, oli koko n. 2-3-vuotiaalle eikä neulomisen määrä päätä huimannut. Poika on nyt 8,5-vuotias ja paidan koko oli 160 cm… Niinpä, vähän enemmän mittaa. Paita oli lähestulkoon sopiva, ihan vähän vain jäi kasvun varaa, hyvällä tuurilla vielä ensi talven mahtuu hyvin päälle. Mutta onneksi oli kovin mieluinen ja heti vedettiin päälle kun paketti aukesi.

Ohje: Monen koon jussi-paidat, Novita
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4mm Addin pyöröt

Aikaisemmat Jussi-paidat olen tehnyt vähän soveltamalla sitä sun tätä ohjetta, mutta onneksi tähän hoksasin tuon Novitan ohjeen. Se löytyy ilmaisena Novitan nettisivuilta.

Mutta eiköhän tässä ollut taas jussia hetkeksi aikaa, ei oo niin herkkua tuo salmiakkiraidan neulominen.

Vastaa