Vaikka jouluneulomukset ovatkin työllistäneet loppuvuotta kiitettävästi, on muutakin toimintaa pajalla ollut.

Yksi ilta neuloessa rupesin miettimään, millaisia korviksia saisi virkaten aikaiseksi. Pähkäilin korviksiin sopivia virkkausmalleja kunnes tulin vilkaisseeksi Räveltämön tarjontaa asiasta. Ja sitähän löytyi! Paikka on pullollaan ohjeita virkaten tai neuloen toteutetuista korviksista.

Tässä nyt alkuun kaksi kokeilua, toivottavasti innostun tekemään näitä vielä lisääkin.

Ensimmäisenä korvismalli Dainty Earrings. Lankana käytin rihmanohutta Evillan liukuvärjättyä villalankaa, todennäköisesti vahvuudeltaan 8/2. Värinä oli ruskean eri sävyjä, mutta koska lankaa meni korviksiin olemattoman vähän, ei väri ehtinyt vaihtumaan. Tukea antamassa yläosassa puuhelmi.

Toisena kokeiluna olivat Pica de Flores -korvikset. Näissäkin on käytetty Viron villalankaa, vahvuudeltaan hieman paksumpaa. Ja seurana jälleen puuhelmiä.

Kumpiakaan korviksia en ole vielä tärkännyt, mutta ainakin nuo vaaleat kaipaisivat tukevoitusta. Ne ovat ”naturellina” sen verran kevyet, että ovat korvissa ollessaan aina vähän vinksin vonksin.

Alkutalvesta kävimme Breltsun kanssa Joensuun Taitokeskuksen pronssi- ja hopeasavikurssilla sekä emalikorukurssilla (joo, meikäläinen on vähän hitaammanpuoleinen päivitystahdissaan…)

Emalikorukurssin tuotokset eivät vielä(kään) ole jalostuneet kokonaiseksi koruksi. Pronssisavi oli kuitenkin suosiollisempi materiaali ja tähän riipukseen olenkin ollut kovin tyytyväinen:

Pronssisavesta muotoilin pyöreän läpyskän, johon painoin tekstuurilevyllä kuvioita. Nauhana toimii keinonahkainen nyöri.

Pronssisavi on valitettavasti poltettaessa vähän arvaamaton materiaali ja arvioisin, että lähes puolet kurssilaisten töistä epäonnistui polton yhteydessä. Sinänsä harmi, sillä hinnaltaan pronssisavi on hopeasavea huomattavasti edullisempaa.

Joulun jälkeinen aika on ainakin neulojan kannalta kivaa, kun pääsee lahjaneuleiden jälkeen taas tekemään jotain itselle. Ja mikäs tässä tehdessä, kun neuloja osti itselleen joululahjaksi nämä

1 kommentti on Koruja ja korviksia

  1. Marjo sanoo:

    Ja toiset ei saa pronssilätkään mitään nyöriä kiinnitetyksi…

Vastaa