Blogin kesäloma venyi puoleen syksyäkin, mutta eipä anneta sen häiritä. Toivottavasti pieni tauko antaa inspiraatiota vähän tiheämpään päivitystahtiin.

Raikkaat syyskelit antavat hyvän syyn etsiä paleleville varpaille lisää lämmikettä. Villaista on syntynytkin, tarkoituksella ja ilman.

Ensiksi palattiin ihan alkutekijöihin. Perussukat Novitan Tico-tico -langasta. Väri passaa ainakin omalle silmälle oikein hyvin, kuvassa vaalea raita näyttää vähän liiankin vaalealta.

Ohje: vyötteen sisältä
Lanka: Novita Tico-tico
Puikot: 2,5 mm sukkikset

Seuraavaksi lähdettiin vähän kiemuraisemmille vesille. Oulanka-sukat tulivat myös tico-ticosta, aiheeseen sopivasti vedenläheisestä sävystä. Tämän monimutkaisempiin ohjeisiin en pelkissä sukissa tapaa kallistua, vaikka ne muuten tärkeät kapistukset ovatkin. Perussukat kunniaan!

Ohje: Oulanka, Ulla 01/10
Lanka: Novita Tico-Tico
Puikot: 2,5 mm sukkikset

Nämä sukat olivat sitä tarkoituksella-osastoa, sitten siirrytään ei niin tarkoituksella -osastoon. Tein tossut miehelle. Huovutin pesukoneessa ja kappas, sain tossut itselle.

Ohje: Huovutetut tohvelit, lisänä käännettävät reunukset
Lanka: Drops Eskimo
Puikot: 6 mm

Koon arviointi meni siis pieleen ja tossut huopuivatkin yllättävän hyvin. Sain viruttaa ja venyttää voimieni takaa, että sain ne edes omaan jalkaan. Täytyypä siis muistaa, että Eskimo huopuu erityisen hyvin. Jotkin ruskeat neulahuovutetut kiekura-koukerot näyttäisi varmasti kivalta koristeena, ehkäpä, ehkäpä…

4 kommenttia on Jaloille lämmikettä

 1. Tess sanoo:

  Ihanat tossut!

  Osaisinpa itsekin suhtautua noin mutkattomasti sukanneulontaan. Mie ku en taas saa juuri koskaan tehtyä ihan perussukkia. Mun mielenkiinto ei vaan meinaa riittää loppuun asti. Siksi on tullut kokeiltua mitä monimutkasimpia ohjeita.

 2. Marjo sanoo:

  And she’s back! :D

  Miunkin pitäis välillä saada tehtyä ihan perussukkia, mutta kun niitä ei tunnu millään saavan valmiiksi. Pitänee taas yrittää talven mittaan.

  Mutta hienoja sukkia tuosta paljon parjatusta… :D Ja tossutkin näyttävät hyviltä, vaikka vääriin jalkoihin joutuivatkin. Kerrohan sitten, miten Eskimo kestää kulutusta. Meiltä löytyy vain reikäisiä huovutettuja tossuja ja pitäis varmaan tehdä uusia… Ne oli siitä alakerran alelangasta, kestivät vajaan talven.

 3. Jaana sanoo:

  Kiitos Tess! Mulla sukat on monesti se tv-neule, joten mieluiten vain suoraa ja yksinkertaista :)

  Marjo: Nimenomaan siitä alakerran langasta (olikohan Naturgarn no. 1) olivat miehenkin tossut, joiden tilalle näiden siis piti tuleman. Ja niitten pohjista ei ollu juuri mitään enää jäljellä, reiät noin pohjan kokoiset. Ne päädyin sit parsimaan, kiinnitin sisäpuolelle joskus huovutetut pohjalliset ja ulkopuolelle nahkapohjat, saas nähdä miten pitkään nyt kestää. Mut saipa vielä pitää rakkaat tossunsa :)

 4. Marjo sanoo:

  Meillä totes, että nyt ne ovat hyvä kesämalli, kun eivät liikaa hiosta varpaita… :D En sit oo alkanu parsimaan, kun ”helpompi” on tehdä uudet. Kunhan kehtaa… ;)

Vastaa