Minulla innostus Strikkelisen Baktus-huiviin on syttynyt aika jälkijättöisesti, mutta syttyipä kuitenkin. Sitten kun vastaani uiskenteli paikallisen lankakaupan neulekerhossa Araucania Ranco Multy ihanan keväisen vihreänä, olin myyty.

Ohje: Baktus
Lanka: Araucania Ranco Multy, sävy PT497
Puikot: Addin pyörö 4 mm

Baktus on ihanan aivotonta neulottavaa ja lopputulos on kuitenkin kivan näköinen. Kun Ranco Multy oli vielä puikoilla aloin mieluilla toistakin huivia, ja seuraavassa neulekerhossa kassiin hyppäsi roosa-lila Drops Delight. Tulipa samalla kokeiltua lopputulosta erilailla värjätyillä langoillakin. Molemmissa on 75 % villaa ja 25 % polyamidia, mutta Delight on löyhäkierteisempää ja karvaisempaa, joten on käytössä lämpimämpi. Ranco Multy on pehmoinen ihoa vasten ja sopii vähän keväisemmälläkin säällä.

Ohje: Baktus
Lanka: Drops Delight, sävy 06 rosa-lila -mix
Puikot: Addin pyörö 4 mm

Koska molempien huivien kohdalla lankaa jäi pikkuisen jäljelle, virkkasin huiveihin vielä reunuksetkin. Vihertävässä huivissa tein kerroksen puolipylväitä, lilassa huivissa ensin kerroksen kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen kerros puolipylväitä. Sain kulutettua sopivasti loputkin langat ja lisäksi reunus tuntuu vähän jämäkämmältä kuin ilman viimeistelyä.

Vastaa