Ohje: Rosamund’s Cardigan (Interweave Knits, Fall 2009), koko 34 1/2, Ravelryssä
Lanka: New Lanark double-knitting wool, Donegal Silk Tweed, ochre
Puikot: 4mm & 5mm pyöröt

Me like it! Rosamund’s cardigan -neuletakki valmistui supsikkaasti paksuhkosta langasta ja isoilla puikoilla. Lankakin sopi sellaisenaan ohjeeseen ilman sen kummempia kommervenkkejä. Lanka on ihanan rouheaa, mutta ei yhtään liian karheaa eikä kutita ainakaan omaa hipiääni.

Ylhäältä alas neulottuna kokoa pystyi tarkistamaan koko ajan ja muuntelemaan sitä mukaa. Muuta ei tosin tarvinnut tällä kertaa tehdä kuin jatkaa helmaa vähän ohjetta pidemmäksi.

Muotokin säilyi kiitettävän hyvin liotuksen jälkeen. Kastelin siis ihan läpimäräksi, kuivasin pahimmat vedet pyyhkeeseen rullaamalla ja jätin kuivumaan mittoihin muotoiltuna.

Isot napit ovat Käsityövakasta ja niiden väri kävikin ihan nappiin! Lanka on tilattu New Lanarkilta Skotlannista. Olen tainnut aiemminkin mainita, että tuolta löytyy kohtuuhintaisia lankoja tosi ihanissa sävyissä ja tilaaminenkin oli vaivatonta.

Hakasten kiinnittäminen meinasi aiheuttaa päänvaivaa, sillä ohje ei antanut hirveästi apuja siihen, kuinka ne saa juuri sellaiseen kohtaan mistä ne eivät veny näkyviin ja palmikko säilyy sen näköisenä kuin pitääkin. Yläpuolelta kiinnitin ne palmikoiden risteämiskohtaan kuten ohje neuvoi ja alapuolella vähän sivumpaan. Kiinnitin alapuolen hakaset myös puoliksi piiloon neuleen läpi, jotta ne eivät näy niin räikeästi.

En aiemmin ole tehnyt lyhythihaisia neuleita, mutta näitä saa kyllä tulla lisääkin! Juuri sopivia kevään lämpeneviin keleihin.

2 kommenttia on Rosamund’s cardigan

  1. Tiina sanoo:

    Vau, tykkään ihan simona. Tahtoo kans!

  2. Tess sanoo:

    Ihana neule! Mie oon tykästynyt tuohon malliin. Pitäs jossakin välissä tehdä sellainen itellekki.

Vastaa