Vihdoin sain julkaisuvalmiiksi ohjeen Army-neuleesta. Sen saa ladattua viereisen kuvan linkistä pdf-tiedostona. Tässä ohjeversiossa ei ole huomioitu olka- ja kyynärpaikkoja, lisään ne sitten ohjeeseen kun saan ne lisättyä paitaankin. Toivottavasti eivät jää odottelun asteelle… Ohje on ensimmäinen kirjoittamani, joten olkaa armollisia ja kertokaa jos siitä löytyy epäjohdonmukaisuuksia tai muita kämmejä.

Lankana käytin Novitan 7-veljestä. Lähemmäs esikuvaansa olisi todennäköisesti päästy esim. Nalle-langalla, tässä tiheys ei ole lähelläkään alkuperäistä intin neuletta.

Jonkin verran on kauluksessa yhden talven käytön jälkeen jo havaittavissa nukkaantumista, joten senkin vuoksi paikallaan olla jonkin toinen samalla tiheydellä varustettu lanka. 7-veljestä tuntuu myös esim. lapasissa olevan nopea nukkaantumaan, muissa Novitan langoissa (mm. Nallessa) en ole samaa ongelmaa ainakaan tähän mennessä huomannut.

Olen vähän kahden vaiheilla seurannut keskustelua Novitan lankojen laadusta ja vaikka perinteissä 7-veikassa kestävyys ainakaan tämän värin kohdalla ei tunnu olevan huipussaan, en vielä täysin luovu toivosta muiden lankojen kohdalla. Suosi suomalaista ja sitä rataa.

1 kommentti on Army-neuleen ohje

  1. Kata sanoo:

    Kiitos ohjeesta! Pikaisesti pitäisi saada puikoille, että voisi edes kuvitella saavansa valmiiksi ennen ensi talvea ;)

Vastaa