Isälle, jolla on jo kaikkea, on kovin vaikea keksiä syntymäpäivälahjaa. Jotain kuitenkin puuttuu myös omalta kokemuslistalta: sukat Suomen lampaan villasta. Lähimmästä lankakaupasta löytyi onneksi heti raaka-aineet, pari vyyhtiä Pirtin kehräämön karstalankaa (140 TEX x 2).

Seuraava ongelma oli sopiva ohje, sitä etsin ja kokeilin ja kokeilin, kunnes löytyi juuri oikea: Petäjä-sukat Ullasta. Jo ohjeen nimi sopii hyvin supisuomalaiselle miehelle ja mallineule on simppeli, muttei kuitenkaan ihan tavallinen.

Villasukat Suomen lampaan villastaSukat on tehty mallin mukaan pohjaa lukuunottamatta. Karstalangan kestävyys ei ole sekoitelankojen luokkaa, joten jotain ekstraa piti pohjaan keksiä. Mietin kaksinkertaisella langalla neulomista, mutta pelkästään pohjassa sen käyttö olisi vähän hankalaa ja kokonaan kaksinkertaista kärkiosaa en halunnut. Pitkään pyörittelin koko pohjan tekemistä kantapään vahvistetulla neuleella ja ryhdyinkin sitten tuumasta toimeen. Ja hyvähän siitä tuli. Kestävyyden lisäksi sukan pohja on mukavan pehmoinen. Tietysti pinta ei ole yhtä tasaista kuin sileässä neuleessa, mutta koska mallineuleessa tuli samansuuntaista kuviota vahvempana, ei tämä haittaa ollenkaan. Sukan koko on kutakuinkin 44-45, eli olihan tuohon lapioon pituutta neulottava.

Villasukat Suomen lampaan villastaLankaa jäi vielä toisten sukkien verran jäljelle, joten ehkä hemmottelen vielä itseänikin pässinpökkimillä sukkasilla.

Ja suonette anteeksi tummat kuvat, pimenevät syysillat eivät anna armoa…

Vastaa