Luulin jo alkuvuodesta jääväni täksi talveksi täysin ilman risuja, kunnes bongasin työmatkalla pyörätien varresta pari kaadettua koivua. Puut olivat tietysti kaupungin mailla, mutta lojottivat siinä pitkään tyhjän panttina. Kysyinpä sitten kauniisti teknisestä virastosta, että saiskohan noita koivuja vähän käydä karsimassa. Ja saihan niitä.

Nyt on siis runsaasti materiaalia ja vielä rentoa riippakoivua! Pari jätesäkillistä tätä aarretta on käyty hakemassa ja vielä olisi paljon jäljellä haettavaksikin. Mikä onkaan helpompaa kuin napsia risuja suoraan pitkin pituuttaan olevista puista. Toistaiseksi kuitenkin pidättelen itseäni, sillä vasta on syntynyt tämä pannu eikä risuja tuntunut kuluvan nimeksikään.

Risupannu on siis tehty siten, että pohjana on puuläkkärä, jonka reunoissa on reiät ja rei’issä rautalangat kiinni. Kuva ei ole kovin hyvä, mutta minkäs teet kun valoisat ajat kuluvat ihan hukkaan töissä… Ja viikonloppuna ei tietenkään muisteta kuvata silloin kuin pitäisi. Täytyy sitten kesällä kuvailla, kun kukat ovat vallanneet tämän kasvupaikakseen.

Saunatyynyt

Saunatyynyjä innostuin tekemään, kun kaapissa pyörivät pellavapyyhkeet eivät kaikki olleet käytössä. Kangas on siis pellavaa, puuvillaakin saattaa olla mukana, ihan tarkkaan en osaa sanoa koskapa pyyhekangas on jo vuosia vanhaa.

Täytteenä on styrox-rouhetta eli ihan huonekaluliikkeestä saatavaa säkkituolintäytettä. Pesu on helppoa, saunan jälkeen nämä voi vain huuhtaista suihkun alla tai pestä käsin n. 40 asteessa. Pellava kuivuu nopeasti eikä styrox-rouhe ime itseensä kosteutta.

Testattukin saunatyynyä on, ja hyvin toimii. Toinen meni lahjoituksena vanhemmille, tosin näitä syntyy nopeasti lisääkin, kun materiaalia löytyy.

1 kommentti on Risuja ja saunatyynyjä

  1. Tiina sanoo:

    Blogissani on sinulle jotakin =D

Vastaa