Siellä täällä olen nähnyt mitä ihanimpia silmukkamerkkejä ja koruja, joten päätin kokeilla minäkin. Eksyttyäni alan verkkokauppaan, alkoivat silmät hehkumaan; tuon tilaan ainakin ja tuon ja tuon…

Kotiin päätyivät ainakin leppäkerttuhelmet, joita on silmukkamerkeissä nähty Sisäisen villapaidan blogissa. Mukana olivat myös donitsi sateenkaarijaspiksesta, tummankullanruskeita foliohelmiä sekä muuta pientä mukavaa.

Tuloksena syntyi kaulakoru, jossa nauhana on mustaa vahanauhaa kaksinkertaisena ja koristeena tuo sateenkaarijaspis. Lukko on hopeaa. Jaspis-riipus on kohtalaisen painava, mutta tuo kaunis väri on aivan mahtava! Pidettykin korua jo on ja kivi muuttuu uskomattoman lämpimäksi ihoa vasten ollessaan. Ikäänkuin hehkuisi omaa lämpöä.

Oletteko muuten tienneet tätä jaspiksesta:

”Jaspis oli jo ennen Kristuksen syntymää arvokkaimpia korukiviä. Jaspiksesta tehtiin esimerkiksi amuletteja, jotka suojelivat noituutta, sairautta ja onnettomuuksia vastaan. Vielä nykyäänkin jaspis on tunnettu voimakivi. Sanotaan, että jaspiksen taika pitää rakkauden liekit roihuamassa.” Lähde: Kalevala Koru

Seuraavaksi tein korvakorut, joissa käytin foliohelmiä ja seurana makeanveden helmiä, jotka minulla oli jo ennestään. Muut korunosat ovat tässäkin hopeaa.

Työkaluina korujen teossa käytin kaksia kärkipihtejä. Näppärämpiä tarkoitukseen tehtyjäkin välineitä toki on, mutta en vielä tässä vaiheessa taida niihin lähteä panostamaan. Hopea on kohtalaisen taipuisaa ja muotoutuu helposti. Tarkempaan työhön tosin tarkemmat työvälineetkin olisivat paikallaan.

Korujen tekeminen on mielenkiintoista, mutta vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Neulehommiin en siis ihan heti tätä lajia ole vaihtamassa. Mutta tarvikkeiden shoppailu on ihan yhtä koukuttavaa kuin lankojen, varoituksen sana siis!

3 kommenttia on Omintakeisia koruja

  1. Marjo sanoo:

    Varoitus lienee paikallaan… :D Tuo kaulakoru on kiva! Katsoin ensin, että se ”lätkä” on puuta. ;)

  2. Typy sanoo:

    Tulin vastavirailulle ja ihastuin. Lisään blogiisi readeriini ja rupean kanssasi jakamaan tätä käsilltekemisen ihanuutta :-)

  3. Marja Kurki sanoo:

    Hei, Tässä yövuorossa rupesin sivuja pläräämään,googlasin koruihin.. Harrastusta vasta aloitellut pikkuhiljaa,kaikki viel niin uutta ja ihmeellistä, mutta kärpänen iski lyhyellä korukurssilla jossa opeteltiin ihan se perus ”solmu” yllättävän hankala sekin oli…. Alunperin inspis tuli siintä kun ihmettelin että mikä noissa pelkissä puuhelmissä maksaa,enkä löytänyt itselleni sopivaa. tein sitten ihan oman, puuhelmistä,organzanauhasta ja t-lukosta, ja kuinka kiva ja ylpeä fiilis tuli käyttää itse sitä omaa hand madea ;)) Ja että joku kehuu sitäupeaksi;) Niin ja tosiaan mun piti kommentoida vain lyhyesti, että oli upea tuo kaulakoru!!

Vastaa