Kuten viime vuoden puolella lupasin, esittelen nyt aivan uudenlaisen työn. Vaikka kokeiltuja käsityön tekniikoita onkin kertynyt mukavasti, maalaamiseen en vielä ole taitojani aiemmin uskaltanut koettaa. Mutta kerta se on ensimmäinenkin, ja tähänkin jää koukkuun!

Taulu on maalattu valokuvaa mallina käyttäen valmiiksi pingotetulle kankaalle akryyliväreillä. Taulupohja ei harrastukseen ole välttämätön, sillä myös esim. vesiväripaperia voi käyttää pohjana. Tarvikkeet ovat kohtalaisen edullisia, suurimman loven budjettiin haukkaavat värit, jotka ovat kuitenkin riittoisia. Muutamilla perusväreillä pääsee jo pitkälle, kun opettelee sekoittamaan eri värisävyjä. Myös pensseleitä on hyvä olla useamman kokoisia.

Näin aloittelijalle akryylivärit olivat helppoja käyttää. Väri kuivuu nopeasti ja virheet on helppo peittää uudella värikerroksella. Nopealla kuivumisella on tosin se haitta, että paletilta täytyy väri käyttää kohtalaisen pian. Tähän auttaa märkäpaletti, jota en tosin itse ole vielä kokeillut. Värin ohentaminen käy vedellä, tosin siihen tarkoitettuja aineitakin on myytävänä. Akryylivärit ovat myös hajuttomia, joten maalaaminen onnistuu vaikka makuuhuoneessa, kuten omalla kohdallani.

Apuna maalauksen aloittamisessa oli Akryylimaalauksen uusi käsikirja. Kirjassa oli aloittelijallekin selkeät ohjeet perustarvikkeista ja -tekniikoista.

Kokemuksena akryyliväreillä maalaaminen oli todellakin koukuttava. Harjoitellessani vesiväripaperille pääsi hommasta jo jotenkin jyvälle, mutta kangas on ehdottomasti paras pohja ainakin tämän tyyppisessä työssä. Värit tulevat paremmin esille ja epätasainen pinta antaa työlle elävyyttä. Tätä lisää!

P.S. Taulun taustalla näkyvä maalausteline on muuten myös omaa käsialaa.

Vastaa