Nyt kun joulun pyhät on vietetty ja napa on täynnä kinkkua ja rosollia, voidaan palata ajassa taaksepäin ja muistella, mitä tulikaan tehtyä joululahjaksi.

Ranteenlämmittimet - kämmekkäätKämmekkäät

Kämmäkkäät syntyivät Dropsin ohjeella valkoisesta Novita Bambino -langasta anopin ranteita lämmittämään. Tiheys Bambinossa oli kutakuinkin sama kuin Alpacassa, joten ranteenlämmittimien ohje passasi sellaisenaan. Bambino on lähes yhtä pehmeää lankaa kuin Alpaca, eikä se kutita vaikka onkin 100 % villaa. Käy siis hyvin herkkäihoisellekin.
Uusia pintakuvioita on aina mielenkiintoista kokeilla ja se on kätevää näin kämmekkäiden kokoisessa työssä. Pallukat (tai nypyt, kuten ohjeessa sanottiin) olivat uusi tuttavuus, mutta oikein veikeän näköisiksi tulivat.

Huovutetut pipo ja lapaset

Pipon ja lapasten hahtuvasetti on neulottu Joensuun Taikasormet-messuilta ostetusta hahtuvasta, myyjä oli pohjoiskarjalainen, mutta valitettavasti valmistaja on päässyt unohtumaan. Hahtuvapipon ohje on jälleen E-P:ltä Tilkkutäkin alta, 5.1.06 tehty postaus. Hahtuvalapasten ohje löytyy mm. Ullasta. On se hyvä, kun blogistaniasta löytyy varmasti moneen kertaan testattuja ohjeita, ei tarvitse itse löydä päätään seinään toistuvissa kokeiluissa…
Pesin sekä pipon että lapaset kerralla 50 asteessa, jotta koosta tulisi sopiva lapselle. Huovutetun pipon koko olikin juuri nappiin, lapasiin mahtuu toiset vielä alle, joka ei alakouluikäisen puuhailuissa ole mitenkään huono juttu.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vielä yksi työ valmistui lahjaksi, mutta siitä seuraavassa postissa. Nyt onkin kyseessä aivan uusi aluevaltaus…

2 kommenttia on Kämmekkäät ja hahtuvasetti

  1. Marjo sanoo:

    Varo vaan, nuo pampulat koukuttaa! :D

  2. Minullakin aikanaan pysyivät neula ja lanka käsissä. Tein itselleni pyyhkeen koulussa.

Vastaa