Huovutettu hahtuvapipo

Olen jo pitkään ihastellut blogistaniassa eri puolilla näkyneitä huovutettuja hahtuvapipoja. Nyt pitkään hautuneet virolaiset hahtuvanloput pääsivät viimein puikoille ja alkoi syntyä suuuuren suuri pipo. Ideoita etsin useammastakin lähteestä, mutta lähinnä E-P:n mallin mukaan päädyin pipon tekemään.

Loin 5 mm pyöröpuikoille 96 silmukkaa ja neuloin putkiloa 65 kerroksen verran. Sitten ompelin yläreunan kiinni ja laitoin parin pyyhkeen kanssa koneeseen 60 asteeseen. Piposta tuli kerralla sopivan kokoinen, vaikka ennen koneeseen laittoa mietityttikin, kutistuisiko tarpeeksi. ”Korvien” muotoiluun kosteana olisi tietysti voinut panostaa enemmän, mutta hyvältä tuntuu näinkin. Pinta jäi aika pörröiseksi, kaipaa siis vähintäänkin huovutusneulalla siistimistä.

Huovutettu hahtuvapipoMyöskin muotoilussa on toivomisen varaa; niska saisi olla korkeampi ja korvien kohdalle voisi kenties tehdä pienehköt lisäkkeet.

Mutta oikein tyytyväinen olen kaiken kaikkiaan ensimmäiseen huopapipoon, kenties tämä pääsee tuotantoon pukinkonttia ajatellen.

Tunnelmallista joulun odotusta!

Vastaa