Onnea on…
Syysmyrskyn ulvoessa ulkona ja sateen ropistessa ikkunaan hautautua sohvalle viltin alle neulomaan jotain lämmintä.

Kämmekkäät

Ranteenlämmittimet

Koska saamme työpaikallani nauttia kesällä lämpöaallosta ja talvella vastaavasti arktisesta ilmastosta, olivat kämmekkäät eli ranteenlämmittimet paikallaan ilmojen kylmetessä. Lankana Drops Alpaca, ohje Garnstudion sivuilta (ilman pörröreunaa).

Taustana muuten näkyy upouusi työpöytäni, itse tehty kuinkas muuten :). Mies hommasi pöytälevyn ja jalat sekä kokosi koko komeuden. Itse käsittelin pöydän petsausöljyllä ja parilla vahakerroksella. Tykkään!

Vapaalankahuovutettu verho

Vapaalankahuovutus on jo pitkään poltellut mielessä ja nyt tuli oiva tilaisuus sitä kokeilla. Eteisen sisäovi kaipasi ikkunaan verhoa ja siihen halusin vapaalankahuovutusta kokeilla.

Huovutuspohjana toimi vanha lakana. Alimmaisena on ensin kaksi kerää valkoista Novitan Huopasta ristiin rastiin leviteltynä. Pinnalle levittelin vielä lähes kaksi kiekkoa Novita Hahtuvaista. Verhon piti todella peittää, joten tästä syystä paksu pohja. Kuviot muotoilin ruskealla Huopasella.

Sitten vain lakanan reunat villojen päälle ja paketti rullalle. Hyvä vapaalankahuovutuksen ohje löytyy muuten Villapallon neuleblogista. Verhon mitta ennen huovutusta oli 48×140 cm ja huovutuksen jälkeen 35×113 cm, joten pituussuunnassa kutistumista oli n. 20 % ja leveyssuunnassa lähes 30 %.

Pinnasta tuli huovutuksen jälkeen yllättävän epätasainen ja kuvioonkin jäi röppöjä, joten voi olla, että korjailen sitä myöhemmin neulahuovutuksella.

Mutta ensimmäiseksi vapaalankahuovutus -kokeiluksi oli kiva ja kokeilen varmasti jotain muutakin joku kaunis päivä.

4 kommenttia on Kämmekkäitä ja vapaalankahuovutusta

 1. Tess sanoo:

  Kauniit kämmekkäät ja kivan näköinen tuo vapaalankahuovutettu verho :)

 2. katja sanoo:

  onpa hienot työt, ja verho erityisesti

 3. Tiina sanoo:

  Blogissani on sinulle jotain =D

 4. Himmu sanoo:

  Hienoja töitä sinulla täällä!

Vastaa