Kesä on jo lomineen takana ja arkeen on taas palattu. Säiden puolesta olisi kyllä saanut kesä jatkua vähän pidempään. No, odotetaan silti uskollisesti vielä sitä viimeistä hellejaksoa, takakesää.

Tänä kesänä hurahdin sementin valamiseen. Tähän mennessä on syntynyt erilaisia hahmoja ja raparperilaattoja, kunnes tasoite loppui kesken. Uutta säkkiä odotellessa siis…

Idean pienempiin hahmoihin sain Strömsön jostain kesän jaksosta, jossa valettiin rantahiekkaan hahmoja mm. hiekkakakkumuoteilla. Itselläni valun pohjana toimivat erikokoiset astiat, joihin laitoin kostutettua hienoa hiekkaa. Hiekkakakkumuotin ”nurjalla puolella” painoin hiekaan kuopan ja siihen itselevittyvää lattiatasoitetta. Hahmot kovettuivat muutamassa tunnissa (tasoitteen ohjeellinen aika 5 tuntia) ja kuivuivat kokonaan seuraavan päivän aikana.

Muotiksi pääsivät myös muovinen kilpikonna-lelu, bloggaajan jalka sekä bloggaajan että miehen käsi :).

Raparperilaattoja on blogistaniassa näkynyt paljon muuallakin, samoin vinkkejä niiden tekoon. Itse tein laatat muovilla päällystetyn lastulevyn päälle. Koska tasoite oli itse levittyvää, täytyi lehden ympärille tehdä reunat kosteasta hiekasta. Laatta kovettui samoin kuin hahmotkin, muutamassa tunnissa. Jos kuivattaa laattoja aurinkoisella paikalla, kannattaa pintaa kostuttaa välillä, ettei kuivuminen tapahdu liian nopeasti. Näin laatasta tulee kestävämpi. Lehti lähti laatasta parhaiten irti joko aivan tuoreena tai sitten kokonaan kuivuttuaan useamman päivän kuluttua.

Yhdestä 25 kg:n tasoitesäkista sain siis kuvissa näkyvät hahmot sekä viisi raparperilaattaa. Laattoja olisi tarkoitus tehdä lisääkin, kunhan saan kantoapua tasoitekauppaan :).

2 kommenttia on Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

  1. selma sanoo:

    Aivan upeita teoksia. Eikö tarvitse verkkoa upottaa laastin sisälle tueksi?

  2. Jaana sanoo:

    Laitoin kyllä katiskaverkkoa noiden laattojen sisään tukevoittamaan, pienempiin esineisiin ei tukea tarvinnut laittaa.

Vastaa