Kukapa olisi uskonut, että nämäkin laulunsanat joskus käyvät toteen…

No, joulu on silti joulu. Nyt kun pukin vierailu on onnellisesti ohi, voin julkistaa mitä kaikkea pukin konttiin eksyikään (siitä johtuen myös viime kuun blogihiljaisuus, tämä kun on salaisuuksien aikaa…)

Vihreä-raidallinen 7-veljestä muotoutui pojan puseroksi, ohje oli Novitan lehdessä tänä vuonna, muistista on kadonnut missä numerossa.

Vihreä 7-veljestä -paita

Ohjeesta poiketen neuloin paidan pyörönä ja tasaisen raidoituksen myös miehustassa säilyttääkseni käytin ensimmäistä kertaa neuleen leikkaus -tekniikkaa hihansuissa. Ohje kyseiseen löytyy suomeksi Ullan sivuilta, englanniksi esim. Knittyn sivuilta. Itse tein huolittelun ompelukoneella, kuten oli Knittyn ohjeessa. Epäilyistä huolimatta leikkaaminen sujui yllättävän hyvin ja olin lopputulokseen tyytyväinen. Voi kenties kokeilla uudestaankin sopivassa kohteessa.

Tossut, Naturgarn no. 1Kaksin kappalein lahjaksi lähti Gjestalin Naturgarn no. 1:sta tehtyjä huopatossuja, toinen pari ehti karata pakettiin ennen kuvaamista.

Kuvassa olevat ovat kooltaan n. 41, toiset tossut olivat n. 45.
Näitä pesin 60 asteessa kerran ja ne huopuivatkin yllättävän paljon. Toisien kohdalla ennakoin vähän liikaa ja niitä jouduin pyörittämään koneessa pari kertaa.

Patalaput ja -kinnasSamasta langasta valmistui myös patalaput sekä -kinnas. Patalaput tein suurinpiirtein Novitan ohjeella, patakintaan ohje omasta päästä.

Kuviot kintaaseen neulahuovutin konepesun jälkeen. Nämä myös pesty 60 asteessa, tosin lyhyemmällä pesuohjelmalla. Tämän vuoksi myös huopuminen oli vähän odotettua vähäisempää.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä lahjaksi lähti jo aikaisemmin esitelty Flower Basket Shawl virolaisesta liukuvärjätystä villalangasta.

Oikein rauhallista joulunaikaa kaikille!

Vastaa