Pajutyöt - Eväskori pajustaTämän kerran postissa esittelyssä kesän aikana väkerretyt pajutyöt. Ne on tehty vuosien varrella kerätystä ja n. 7 päivää liotetusta pajusta. Jos vain mahdollista, kätevin paikka pajujen liottamiseen on järvessä, upotettuna niin syvälle, että pajut peittyvät. Vesi pysyy taatusti raikkaana koko ajan!

Kannellinen eväskori syntyi Marianne Mortensenin Pajunpunonta-kirjan ohjeella (hieman tosin soveltaen muihin ohjeisiin). Tekemiseen meni muutama päivä, tosin tämä oli ensimmäinen kunnon kori, jonka tein (epämääräisiä harjoituskappaleita ei lasketa…) Tarkoitus olisi vielä ommella sisäpuolelle vuori luonnonvalkoisesta puuvillakankaasta, yritän laittaa kuvaa aikanaan.

Pajutyöt - Kaaoskori pajustaKaaospunonnalla toteutettu pöytäkori sai täytteekseen lankaostoksia: Bambua, 7 veikkaa sekä elämäni ensimmäiset Addin puikot! Saas nähdä, ovatko ne NIIN hyvät kuin kaikki kehuvat :).

Bambusta tulee ehkä aikanaan Ullan Kesäheinä-paita (jos nyt ensin saisin Temptingin pois alta), 7 veikasta jotain pukinkonttiin… (tässä pääsevät Additkin testiin).

Pajutyöt - Pikkukori pajustaPieninä välipalatöinä tuli mm. Pannunalunen, useampi Kukkakeppi sekä tuollaisia pikku-koreja, joita voi ripustella vaikka joulukuuseen namitäytteellä. Kukkakepit olivat sinänsä kivoja, niitä kun voi tehdä jo vähän kuivahtaneestakin pajusta. Malli on omasta päästä, rautalankaa vain kieputetaan pajunipun ympäri ja läpi ja taivutellaan haluttuun muotoon. Koristeeksi voi laittaa vaikkapa japanilaisen silmän (kaunis solmukoriste).

Pajuideoiden lähteinä toimivat muuten Pajunpunonta-kirjan lisäksi Suomalainen pajutyökirja (M. Koskinen, A. Savolainen) sekä Suomalainen pajukorikirja (A. Savolainen, A-M. Väätäinen).

Nyt saavat pajut jäädä vähäksi aikaa, neuleiden kimppuun on taas mukava päästä pitkästä aikaa.

Tags: ,

4 kommenttia on Pajuilua ja kaaospunontaa

 1. kangaskasa sanoo:

  Todella kauniita pajutöitä! Tuo kannellinen kori on kerrassaan ihana.

 2. upa sanoo:

  Ihastuttavia pujutöitä

 3. Markka sanoo:

  Mieletön tuo ylin pajukori!

 4. Meriheinä sanoo:

  Oletpa saanut tehdyksi upean korin!!!
  Ihailen aina töitä, joiden takana on selkeä malli -itse aloittaessani työtä, en usein tiedä mihin loppumuotoon sen kanssa päädyn…

Vastaa