Ulkona on pimeää, sataa ja tuulee – neulojan unelmailma! Saa ilman minkäänlaisia omantunnon kolkutteluja hautautua sisälle tekemään käsitöitä…

Ohje: Baby cables and big ones too
Lanka: Drops Merino Extra Fine
Puikot: 4mm Addit

Vaikka olenkin rouhean villan ystävä, täytyy sanoa että näin tyköistuvaan neuleeseen Merino Extra Fine sopi kuin nenä päähän. Lanka on unelman pehmeää ja paksua, joten neuloutui mukavan nopeasti. Pikkuisen väljempikin olisi voinut olla, mutta jälleen kerran jostain syystä käsiala tiukkeni sitä mukaa kun neule eteni… Pastellin sävytkin ovat vähän vierastaneet aikaisemmin, mutta onneksi uskaltauduin hamstraamaan Dropsin keväisessä alessa, hyvän toimii ainakin farkkujen kanssa.

Pienenä miinuksena langassa oli herkkä halkeaminen neulottaessa. Ja ikävä huomata, mutta jo muutaman pitokerran jälkeen kyljissä ja hihojen sisäpinnoissa on havaittavissa pientä nyppyyntymistä. Toivottavasti ei siitä kovin pahene, koska pidettyä tätä varmasti tulee!

Villapeikon ohje oli selkeästi kirjoitettu. Neuloja luki palmikkokaaviota välillä vähän turhan huonosti, mutta ei kerrota kellekään… Kaula-aukon kohdalta olisin kaivannut enemmän syvennystä etupuolelle. Joka puolelta symmetrinen kaula-aukko ei ainakaan itselle istu täydellisesti, tuntuu kuin puseroa täytyisi koko ajan siirtää vähän eteenpäin.

Malli on ylhäältä alaspäin neulottu ja täysin saumaton. Erityisen kivaksi tekniikan tekee se, että kaarroketta voi kokeilla vähän väliä ja saada juuri passelista kohtaa alkavat kädentiet. Me like!

2 kommenttia on Pieniä palmikoita ja vähän isompiakin

  1. Wiktoriina sanoo:

    Täysi kymppi! Kaunis väri, istuu kuin hansikas, mutta ei liian tiukka. Hienon olet tehnyt.

  2. Marjo sanoo:

    Tänään on näköjään lilojen palmikoiden postauspäivä… :)

    Tuo on kyllä NIIN hieno, me like it too! :D

Vastaa