Aurinko paistaa niin, ettei paljon koneelle malta pysähtyä. Mutta nyt esittelyyn alkukesästä tehty pajuaita.

Rivitalon pihamme kaipasi vähän lisäsuojaa ja näin sitä syntyi:

Pajua aitaelementtiinOstimme aitaelementin harvalla salmiakkiruudutuksella ja sitä oli tarkoitus lähteä tiivistämään. Risutkin kävivät mielessä, kun oltiin jo kesässä pitkällä, mutta päädyin kuitenkin pajuun. Ennen en ole kokeillut kerätä pajua näin myöhään, kun lehdet ovat jo hiirenkorvalla, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Riivin siis vain lehdet pois ja siistin oksattomiksi, ihan suoria vitsojahan ei oikein tähän aikaan vuodesta löydä.

Pajuaita eteneeMuutaman päivän annoin pajujen sitkistyä ja sitten töihin. Ohuimmat vitsat sopivat hommaan parhaiten, paksummat eivät taipuneet ihan toivotulla tavalla ja näin kesällä irtonainen kuori sai aika paljon vaurioita. Aurinko teki kuitenkin tehtävänsä ja kuoriutuneet vaaleat kohdat tummuivat pian lähelle kuoren sävyä.

Valmis pajuaitaVajaan viikon iltapuurtamisen jälkeen saimme kuitenkin ihan asiansa ajavan näkösuojan pihalle. Kestääpä tämä sitten tämän kesän tai useamman, myöhemmin voin tehdä tiivistyksen uudestaan liotetusta pajusta siistimpänä ja tiiviimpänä. Yksi kulma paistaa vielä paljaana, koska yhdellä loimella on hankala saada pajuja pysymään. Mutta keksimmä jotain.

Koristeeksi parvekelaatikkoon lobeliaa ja yksivuotista elämänlankaa kiipeilemään. Vähän vaatimattomia ovat kuitenkin näin alkukesästä…

Risuamppelit

Seinäamppelit risustaParvekelaatikon lisäksi aita kaipasi toisellekin puolelle jotain koristetta. Aikani mietittyäni päätin tehdä jäljellä olevista risuista kaksi seinäamppelia.

o

o

o

Seinäamppeli kukillaAmppelit on tehty ihan perusmallilla risulla punoen, yhden seinämän yritin vain jättää suoremmaksi ja koko amppelin vähän soikiomalliseksi. Sen verran olivat nopeita tehdä, että yhdessä illassa sain valmiiksi. Tässäkin pätee muuten sama kuin sukkien neulomisessa; paras on tehdä molemmat amppelit vaihe vaiheelta rinnakkain. Muuten (ainakin itsellä) jää vähän inspiraatiota enää toisen tekemiseen ja mallistakin tulee täysin eriparinen.

Risuamppelit on kiinnitetty rautalangalla molemmista reunoista aitaan kiinni. Täytteeksi saivat pienikukkaista petuniaa sekä hopeaputoukset.

Nyt kutsuu aurinko pihalle, lomalaisilta päivitykset saattavat jäädä vähiin…

2 kommenttia on Pajuaita

  1. Marjo sanoo:

    Novitalla oli aika herkkuja syysuutuuksia (esim. Puro). Kävin Prismassa vähän ”haistelemassa”… ;) (Eli paranemisen merkkejä ilmassa. Perjantaina oli +39C kun pääsin kotiin…)

  2. Jaana sanoo:

    No ei tuo sit ihme, jos vähän kipeä olo on ollu… Tuo Puro vaikuttaa aika paljon Noro-kopiolta. Vaikken kyllä sitäkään ole kokeillu. Alpakkaa olis näköjään kanssa. Harmi kun on niin pieni värikartta. Pitääpä näitä käydä hiplailemassa :)

Vastaa