Krookus

Pihahommat meinaavat näin keväällä jättää blogin varjoonsa. Eteläpuolen piha on jo sulanut kokonaan ja ensimmäiset kukat ovat päässeet kukkimaan. Krookukset ovat hätäisimpiä, narsissit ja tulppaanit ovat vasta alulla. Jahka vain pääsisi näkemään uudet tulokkaat, jotka syksyllä sain maahan…

RisulinnutMutta syntyy sitä pihallakin jotain!

Risusydän antoi aiemmin ohjeen risulinnun tekemiseen. Näin syntyi lintupariskunta, joka pääsee kukkapenkkiä koristamaan kun vain saan niille kiinnitettyä jalat. Risua lintuihin kyllä uppoaa yllättävän paljon. Mutta vielä varastoa riittää jokuseen risutyöhön, jos vain eivät ehdi kuivaa näin aurinkoisilla ilmoilla.

Linnut ovat jo jonkin aikaa kerinneet istuskella pihamaalla ja ovat  saaneet paljon huomiota erikoisuudellaan. Täällä suunnalla ei paljon risutöiden tekijöitä ole, eikä risu ole ihan yleisimmästä päästä materiaalina. Jotkut ovat jopa aluksi luulleet niitä pajusta tehdyksi.

Pajupallo ja kukkatuki pajustaKevättalven tuorepajusta tein vielä uuden kukkatuen ja kaaospunonnalla pajupallon. Tuelle pääsee mustasilmäsusanna kiipeilemään kunhan taimet vähän vahvistuvat vielä. Palloja olisi tarkoitus tehdä useampikin eri kokoinen pihan koristukseksi.

Tuorepajun keruuseen ajankohta on jo liian myöhäinen,  mutta kuivattua löytyy vielä runsaasti. Sitten vain odottamaan kesälomia, että pääsee liottamaan pajuja järveen. Näin säästyy kätevästi liotusveden vaihtamiselta.

Nyt takaisin nauttimaan auringosta, lämpötila on jo varjossakin kiivennyt lähellä 20 astetta. Sieltä se kesä tulee!

2 kommenttia on Kevään risuja ja pajuja

 1. katja sanoo:

  hauskat linnut! parilla pajutyökurssilla olen ollut, mutta risutyökurssille en ole vielä eksynyt. Koska risuja kerätään?

 2. Jaana sanoo:

  Kiitos :)

  Risuja on paras kerätä talvella kaadetuista puista. Samana talvena kaadetut ovat vielä tuoreita ja taipuisia. Kesällä ne sitten rupeavat kuivumaan. Risut säilyvät talvella ulkosalla, keväälläkin jonkin aikaa, jos ovat vain kosteassa paikassa ja vielä parempi, jos niitä kastelee aika ajoin. Puista luonnostaan pudonneet risut ovat usein jo niin kuivia, ettei niistä ole risutöihin.

  Ainakin omasta mielestäni parhaat risut saa riippakoivusta. Muita puulajeja en ole kokeillut, liekö joku muu?

  Sitten vain kokeilemaan, Risulinnulla ja Risusydämellä löytyy myös kovin inspiroivia juttuja aiheeseen liittyen.

Vastaa